Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

05/12/2014

Amerikaanse kunstenaar Oriëntalist

 

w1.jpg

 

10.11.1847-13.01.1928

Frederick Bridgman werd geboren in Tuskogee (Alabama) 10 november 1847. Winter 1872-3 jaar. Hij reisde naar Spanje en Noord-Afrika. Zodra de eerste in Tanger, die hem sloeg met hun schilderachtige, maar tegelijkertijd armoede, verhuisde hij naar Algerije - een land, dat hij vond gunstiger te blijven.

Later bezocht hij Egypte en, te hebben gewerkt voor enige tijd in Cairo, reisde naar de bronnen van de Nijl. Terwijl Bridgeman hard gewerkt, het creëren van een groot aantal schilderijen, vele schetsen in potlood en inkt tekeningen. Zijn werken die tijdens deze periode werden tentoongesteld op de Salon van Parijs, toen hij in het voorjaar van 1873 terug naar Frankrijk.

Het succes van zijn werk Algerijnse cyclus heeft ertoe geleid dat de kunstenaar de volgende winter weer bezocht Noord-Afrika.

Het hoogtepunt van zijn carrière samenviel met de bedeling van persoonlijke tentoonstelling, die werd aangekondigd meer dan 300 van zijn werken in American Art Gallery. Zijn werk is zeer gewaardeerd, niet alleen voor de verscheidenheid van onderwerpen, maar ook voor de kwaliteit van hun artistieke prestaties, nauwkeurigheid, frisheid en schoonheid. Bridgman werd gekozen in de National Academy of Design.

w2.jpg

La Jeune mauresque, Campagne D-Algiers

 

w3.jpg

Bridgman, Frederick Arthur

 

 

w5.jpg

 

w8.jpg

w11.jpg

Bridgman Frederick Arthur in het Oasis

 

 

w12.jpg

Cleopatra op de terrassen van Philae

 

w15.jpg

 

w17.jpg

Les commentaires sont fermés.